Казанский (Приволжский) федеральный университет, КФУ
КАЗАНСКИЙ
ФЕДЕРАЛЬНЫЙ УНИВЕРСИТЕТ
 
ELECTROPOLYMERIZED EUGENOL-MWNT-BASED ELECTRODE FOR VOLTAMMETRIC EVALUATION OF WINE ANTIOXIDANT CAPACITY
Форма представленияСтатьи в зарубежных журналах и сборниках
Год публикации2015
Языканглийский
  • Будников Герман Константинович, автор
  • Гусс Екатерина Валерьевна, автор
  • Зиятдинова Гузель Камилевна, автор
  • Гусс Екатерина Валерьевна, автор
  • Библиографическое описание на языке оригинала Ziyatdinova G. Electropolymerized eugenol-MWNT-based electrode for voltammetric evaluation of wine antioxidant capacity / G. Ziyatdinova, E. Kozlova, H. Budnikov // Electroanalysis. - 2015. - V.27. - № 7. - P. 1660-1668.
    Аннотация Eugenol electropolymerization conditions on multiwalled carbon nanotube based glassy carbon electrode (MWNT/GCE) have been found. The polyeugenol/MWNT/GCE shows reversible redox steps of o-quinone fragment in acidic media. Natural phenolic antioxidants are oxidized on polyeugenol/MWNT/GCE at 0.52 V excluding resveratrol (0.62 V). Differential pulse voltammetry on polyeugenol/MWNT/GCE was applied for the evaluation of wine antioxidant capacity (AOC). The AOC was expressed in catechin equivalents per 1 L of wine. The linear dynamic range is 1.00?250 mM with LOD and LOQ of 0.21 and 0.71 mM of catechin, respectively. Positive correlations for AOC with antioxidant activity (r=0.9840) and total phenolics content (r=0.9944) were observed.
    Ключевые слова Voltammetry, electropolymerization, polyeugenol, nanotubes, antioxidants, food analysis
    Название журнала ELECTROANALYSIS
    URL http://www.scopus.com/inward/record.url?eid=2-s2.0-84934438426&partnerID=40&md5=7242ba42ff672e9c4060b2e0ac065f52
    Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на эту карточку https://repository.kpfu.ru/?p_id=111679

    Полная запись метаданных