Казанский (Приволжский) федеральный университет, КФУ
КАЗАНСКИЙ
ФЕДЕРАЛЬНЫЙ УНИВЕРСИТЕТ
 
VOLTAMMETRIC DETERMINATION OF CURCUMIN IN SPICES
Форма представленияСтатьи в российских журналах и сборниках
Год публикации2012
Языканглийский
  • Будников Герман Константинович, автор
  • Зиятдинова Гузель Камилевна, автор
  • Низамова Альфия Маратовна, автор
  • Библиографическое описание на языке оригинала Ziyatdinova, G.K. Voltammetric determination of curcumin in spices / G.K. Ziyatdinova, A.M. Nizamova, H.C. Budnikov // J. Anal. Chem. - 2012. - V. 67. - No. 6. - P. 591-594.
    Аннотация Curcumin is oxidized on a glassy carbon electrode in 0.1 M LiClO4 in ethanol at the potential 0.74 V. The calibration graph is linear in the range 9.9 × 10(-6) - 1.07 × 10(-4) M curcumin; the detection limit is 4.1 × 10(-6) M. Curcumin is determined in model solutions. The relative standard deviation does not exceed 0.05. A procedure is proposed for the voltammetric determination of curcumin in spices. It was shown that single extraction by ethanol quantitatively recovers curcumin from spices.
    Ключевые слова Curcumin, cyclic voltammetry, extraction, analysis of spices
    Название журнала JOURNAL OF ANALYTICAL CHEMISTRY
    URL https://www.scopus.com/inward/record.uri?eid=2-s2.0-84864630302&partnerID=40&md5=7e12d2878f0798cacb88defc33d00458
    Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на эту карточку https://repository.kpfu.ru/?p_id=134857

    Полная запись метаданных