Казанский (Приволжский) федеральный университет, КФУ
КАЗАНСКИЙ
ФЕДЕРАЛЬНЫЙ УНИВЕРСИТЕТ
 
DETERMINATION OF MELTING PARAMETERS OF CYCLODEXTRINS USING FAST SCANNING CALORIMETRY
Форма представленияСтатьи в зарубежных журналах и сборниках
Год публикации2022
Языканглийский
  • Бузюров Алексей Владимирович, автор
  • Гатиатулин Аскар Камилевич, автор
  • Горбачук Валерий Виленович, автор
  • Зиганшин Марат Ахмедович, автор
  • Мухаметзянов Тимур Анварович, автор
  • Гришин Иван Александрович, автор
  • Библиографическое описание на языке оригинала Gatiatulin, A.K. Determination of Melting Parameters of Cyclodextrins Using Fast Scanning Calorimetry / A.K.Gatiatulin, I.A. Grishin, A.V. Buzyurov, T.A. Mukhametzyanov, M.A.Ziganshin, V.V. Gorbatchuk // Int. J. Mol. Sci. — 2022. — V.23. —13120.
    Аннотация The first evidence of natural cyclodextrins melting was registered using fast scanning calorimetry with heating rates up to 40000 K s-1. The melting points of α-, β- and γ-cyclodextrin, as well as the fusion enthalpy of γ-cyclodextrin were determined. The activation energies of thermal decomposition of cyclodextrins were obtained using temperature dependence in wide range of heating rates showing correlation with crystal packing density of anhydrous cyclodextrins. The melting enthalpy and entropy of γ-cyclodextrin fit the prediction model what makes this model applicable for a wide range of carbohydrates.
    Ключевые слова cyclodextrin, thermal analysis, fast scanning calorimetry, chip calorimetry, melting
    Название журнала INTERNATIONAL JOURNAL OF MOLECULAR SCIENCES
    URL https://www.mdpi.com/1422-0067/23/21/13120
    Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на эту карточку https://repository.kpfu.ru/?p_id=275389
    Файлы ресурса 
    Название файла Размер (Мб) Формат  
    ijms2022.pdf 1,74 pdf посмотреть / скачать

    Полная запись метаданных