Форма представления | Статьи в зарубежных журналах и сборниках |
Год публикации | 2022 |
Язык | английский |
|
Бузюров Алексей Владимирович, автор
Гатиатулин Аскар Камилевич, автор
Горбачук Валерий Виленович, автор
Зиганшин Марат Ахмедович, автор
Мухаметзянов Тимур Анварович, автор
|
|
Гришин Иван Александрович, автор
|
Библиографическое описание на языке оригинала |
Gatiatulin, A.K. Determination of Melting Parameters of Cyclodextrins Using Fast Scanning Calorimetry / A.K.Gatiatulin, I.A. Grishin, A.V. Buzyurov, T.A. Mukhametzyanov, M.A.Ziganshin, V.V. Gorbatchuk // Int. J. Mol. Sci. — 2022. — V.23. —13120. |
Аннотация |
The first evidence of natural cyclodextrins melting was registered using fast scanning calorimetry with heating rates up to 40000 K s-1. The melting points of α-, β- and γ-cyclodextrin, as well as the fusion enthalpy of γ-cyclodextrin were determined. The activation energies of thermal decomposition of cyclodextrins were obtained using temperature dependence in wide range of heating rates showing correlation with crystal packing density of anhydrous cyclodextrins. The melting enthalpy and entropy of γ-cyclodextrin fit the prediction model what makes this model applicable for a wide range of carbohydrates. |
Ключевые слова |
cyclodextrin, thermal analysis, fast scanning calorimetry, chip calorimetry, melting |
Название журнала |
INTERNATIONAL JOURNAL OF MOLECULAR SCIENCES
|
URL |
https://www.mdpi.com/1422-0067/23/21/13120 |
Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на эту карточку |
https://repository.kpfu.ru/?p_id=275389 |
Файлы ресурса | |
|
Полная запись метаданных |
Поле DC |
Значение |
Язык |
dc.contributor.author |
Бузюров Алексей Владимирович |
ru_RU |
dc.contributor.author |
Гатиатулин Аскар Камилевич |
ru_RU |
dc.contributor.author |
Горбачук Валерий Виленович |
ru_RU |
dc.contributor.author |
Зиганшин Марат Ахмедович |
ru_RU |
dc.contributor.author |
Мухаметзянов Тимур Анварович |
ru_RU |
dc.contributor.author |
Гришин Иван Александрович |
ru_RU |
dc.date.accessioned |
2022-01-01T00:00:00Z |
ru_RU |
dc.date.available |
2022-01-01T00:00:00Z |
ru_RU |
dc.date.issued |
2022 |
ru_RU |
dc.identifier.citation |
Gatiatulin, A.K. Determination of Melting Parameters of Cyclodextrins Using Fast Scanning Calorimetry / A.K.Gatiatulin, I.A. Grishin, A.V. Buzyurov, T.A. Mukhametzyanov, M.A.Ziganshin, V.V. Gorbatchuk // Int. J. Mol. Sci. — 2022. — V.23. —13120. |
ru_RU |
dc.identifier.uri |
https://repository.kpfu.ru/?p_id=275389 |
ru_RU |
dc.description.abstract |
INTERNATIONAL JOURNAL OF MOLECULAR SCIENCES |
ru_RU |
dc.description.abstract |
The first evidence of natural cyclodextrins melting was registered using fast scanning calorimetry with heating rates up to 40000 K s-1. The melting points of α-, β- and γ-cyclodextrin, as well as the fusion enthalpy of γ-cyclodextrin were determined. The activation energies of thermal decomposition of cyclodextrins were obtained using temperature dependence in wide range of heating rates showing correlation with crystal packing density of anhydrous cyclodextrins. The melting enthalpy and entropy of γ-cyclodextrin fit the prediction model what makes this model applicable for a wide range of carbohydrates. |
ru_RU |
dc.language.iso |
ru |
ru_RU |
dc.subject |
cyclodextrin |
ru_RU |
dc.subject |
thermal analysis |
ru_RU |
dc.subject |
fast scanning calorimetry |
ru_RU |
dc.subject |
chip calorimetry |
ru_RU |
dc.subject |
melting |
ru_RU |
dc.title |
Determination of Melting Parameters of Cyclodextrins Using Fast Scanning Calorimetry |
ru_RU |
dc.type |
Статьи в зарубежных журналах и сборниках |
ru_RU |
|