Казанский (Приволжский) федеральный университет, КФУ
КАЗАНСКИЙ
ФЕДЕРАЛЬНЫЙ УНИВЕРСИТЕТ
 
FRAGMENTATION OF LOW-BOILING DISPERSE PHASE IN TURBULENT FLOW OF COOLING EMULSION
Форма представленияСтатьи в зарубежных журналах и сборниках
Год публикации2009
Языканглийский
  • Розенцвайг Александр Куртович, автор
  • Страшинский Чеслав Станиславович, автор
  • Библиографическое описание на языке оригинала Rosentsvaig A.K., Strashinskii Ch.S. Fragmentation of low-boiling disperse phase in turbulent flow of cooling emulsion // Russian Journal of Applied Chemistry. 2009.- Vol. 82. No.8.- P. 1413-1419. DOI: 10.1134/S1070427209080175
    Аннотация A qualitative analysis of a character of joint heat transfer and drop fragmentation of an overheated disperse phase at a movement of a cooling emulsion in a turbulent regime was carried out. We considered a general model of a drop fragmentation into the emulsion volume by turbulent pulsations of the flow in view of the presence of an excess heat energy in it. Conditions when an effect of the overheating the disperse phase exerts a maximum resistant size of a drop relative to the fragmentation were determined
    Ключевые слова Fragmentation, boiling, disperse phase, turbulent flow, emulsion.
    Название журнала Russian Journal of Applied Chemistry
    URL http://www.scopus.com/inward/record.url?eid=2-s2.0-70349485983&partnerID=40&md5=efa84b4ff6d1132088aa06fb2ab0460a
    Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на эту карточку https://repository.kpfu.ru/?p_id=75328

    Полная запись метаданных