Казанский (Приволжский) федеральный университет, КФУ
КАЗАНСКИЙ
ФЕДЕРАЛЬНЫЙ УНИВЕРСИТЕТ
 
LYSOZYME IN WATER-ACETONITRILE MIXTURES: PREFERENTIAL SOLVATION AT THE INNER EDGE OF EXCESS HYDRATION
Форма представленияСтатьи в зарубежных журналах и сборниках
Год публикации2017
Языканглийский
  • Сироткин Владимир Александрович, автор
  • Кучиерская Александра Александровна, автор
  • Библиографическое описание на языке оригинала Sirotkin, V.A. Lysozyme in water-acetonitrile mixtures: Preferential solvation at the inner edge of excess hydration. [Text] / V. A. Sirotkin, A.A. Kuchierskaya // Journal of Chemical Physics. - 2017. - Vol. 146. - P. 215101-8. ISSN: 0021-9606
    Аннотация Preferential solvation/hydration is an effective way for regulating the mechanism of the protein destabilization/stabilization. Organic solvent/water sorption and residual enzyme activity measurements were performed to monitor the preferential solvation/hydration of hen egg-white lysozyme at high and low water content in acetonitrile at 25 ?C. The obtained results show that the protein destabilization/stabilization depends essentially on the initial hydration level of lysozyme and the water content in acetonitrile.
    Ключевые слова Preferential solvation, Protein hydration, Lysozyme, Acetonitrile, Water
    Название журнала J CHEM PHYS
    URL http://dx.doi.org/10.1063/1.4984116
    Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на эту карточку https://repository.kpfu.ru/?p_id=158511
    Файлы ресурса 
    Название файла Размер (Мб) Формат  
    JCP_2017_Accepted_MS.pdf 3,50 pdf посмотреть / скачать

    Полная запись метаданных